Little miss sunshine

Godmorgon :) När jag vaknade så lyste solen in genom persienerna, finns det något bättre att vakna upp till?! Idag har jag spring i benen så det kommer att bli en härligt löptur när jag kommer hem.

Angående den dåliga uppdateringen så kan jag säga att det berodde på att jag slarvade så med maten och då sjönk motivationen. Men nu är den uppåt igen och de senaste två veckorna har faktiskt gått framåt, i alla fall om man ser på vågen.

Kan ni inte ge förslag på bra musik när man tränar, som man blir riktigt peppad av? :)

SpecialK

Sitter här med en godispåse, det går åt skogen men ändå inte. Har minskat lite i vikt men har fortfarande svårt att hålla mig borta från godsakerna som serveras. Har blivit medlem på minspecialk.se och lagt upp ett matschema där som jag ska försöka hålla under två veckor och sedan fortsätta med en långsiktig matplan.

LETS GO!

En mulen dag

Någon mer än jag som blir lite omotiverad av grått, trist väder? Jag vill ut och röra på mig, men samtidigt inte. Det blåser svinkallt... Kanske väntar ett tag, tills pojkvännen har kommit hem och drar med han ut. Alltid roligare med sällskap :)

Hoppas att det går bra för er, för mig går det framåt i alla fall. Känner att min kropp har smalnat av lite, inte lika mycket "deg" av magen när man sitter ner längre, kul med framsteg som syns!

Kom igen nu

Har precis kommit in efter en och en halv timmes promenad. Höll hyfsat tempo så det känns i benen nu, skönt!

Säg gärna vad ni vill läsa om, såå mycket lättare för mig att uppdatera då ;)

Alessandra Ambrosio

GIVE. ME. ♥







Anonym eller inte

Har fått förfrågan om jag ska släppa min anonymitet. Är det roligare att veta hur jag ser ut? Spelar det någon roll för er? Säg vad ni tycker :)

Själv så känner jag att visst skulle det vara skönt att slippa smyga runt med vem man är i bloggen, men samtidigt så är det alltid människor som kommer med kommentarer. Varför ska du gå ner i vikt, du är inte tjock. Det skulle nog vara den vanligaste frågan, men enligt tester jag gjort bl.a. genom att mäta mitt bmi och genom att mäta midjan så är jag på gränsen till överviktig. Ett midjemått över 80 cm är en hälsorisk bland kvinnor. Jag menar dock inte att det är fel att ha ett mått över det men jag skulle må bättre om jag blev smalare, mitt mått ligger runt 89-90 cm nu och jag trivs inte med det.

Får se hur jag gör, jag är trots allt lite sugen på att släppa det här med anonymiteten.

Träning för dagen

Dagens träning:

Joggning 4,5 km
Armhävningar 20x3 st
Ryggplanka med boll 10x3

En väldigt klok man sa...

I måndags så hade vi en föreläsare i klassen som pratade om stress. Hur vi människor påverkas i stressade situationer osv. Väldigt intressant faktiskt, fast det var några saker som han sa som fastnade lite mer än annat. Bland annat så berättade han att när han började jobba kvälls/nattskift så fick det han att gå upp fem kilo, bara för att han fick för lite sömn. Tänk om man istället skulle gå och lägga sig lite tidigare och sova ca åtta timmar per natt, och vips, så är fem kilo borta. Vilken dröm! Detta sker då genom att man gör det regelbundet och inte efter en eller två nätter. Men tro mig, jag ska börja lägga mig i tid och få den sömn som min kropp behöver. Det hjälper inte bara mot vikten, utan man blir också piggare, gladare och smartare.

En annan sak som han sa var att vi alltid har val, hela livet kommer gå åt att göra olika val och det gäller alla. Det är bara du som kan välja om du vill gå ner de onödiga kilona, om du verkligen ska äta den bullen eller om du ska gå ut på en promenad istället. Vi människor funkar så att vi prioriterar ofta fel saker, inte alla, men många gör det. Istället för att göra läxor så sitter vi vid datorn, istället för att träna en timme så ligger vi framför tv:n. Det är klart att vågen står still om man gör såna val.

Detta fick mig verkligen att öppna ögonen. Det är bara jag som kan göra något åt min situation, hur mycket jag än klagar så blir jag inte slankare om jag inte gör något åt det. Det kommer kännas mycket bättre när du väl gör något åt ditt problem än att du går runt och ältar på det år ut och år in.

Hoppas att ni också förstår vikten av en bra sömn och att ni gör de rätta valen och prioriterar rätt saker i livet. Jag säger det igen, det är bara du som kan göra något åt ditt liv.

5/2

Jag lever, har bara varit upptagen med skolarbete. Är på ett otroligt träningshumör och längtar redan tills jag kommer hem från skolan och får knyta på mig löparskorna :) Hoppas att allt är bra med er också, solen lyser ju idag så kan man göra annat än stråla med den?! :)

RSS 2.0